donderdag 17 augustus 2023

Lezing en voorstelling door oud-voorzitter en stadsdichter - Zomerparkfeest, mon amour


Op uitnodiging van de Bibliotheek Venlo verzorgt Sef Derkx op zaterdag 19 augustus om 18.30 uur een gratis toegankelijke lezing en voorstelling met als titel Zomerparkfeest, mon amour. Hij presenteert zijn persoonlijke Top Tien van alle optredens onder zijn voorzitterschap. Om een tipje van de sluier te lichten. Het is alle malen een  brok in de keel of een schaterlach. Optredens die sowieso een verbinding hebben gemaakt.   



Verder werpt hij het licht over de mensen, die het festival mogelijk maken: de vrijwilligers. Wat drijft hen, wat bindt hen, hoe zien hun rituelen eruit? De vrijwilligers, de parcaholics, zijn de motor van het Zomerparkfeest. Gratis toegang? Een interessant programma? Gezelligheid? Pico bello festivalterrein. Schone wc’s? Veilige fietsenstalling? Lekker bier?  Et cetera, enzovoort en nog veel meer? Dit alles dankzij de parcaholics dus. De Zomerparkfeest-crew is en hechte familie met bijzondere tradities en rituelen.


Het festival heeft altijd een podium willen bieden aan aanstormend lokaal en regionaal talent. Van Rowwen Hèze tot Lex Uiting. Onder de noemer ‘De wereld is groot, tijdens het Zomerparkfeest wordt hij klein komen spectaculaire wereldacts aan bod, die in het Julianapark hebben gespeeld. Verder is er een minicursus over de historie van het Zomerparkfeest. Tot slot zal Sef Derkx het nieuwe stadsgedicht over het Zomerparkfeest en het zweet van parcaholics voordragen.  

Kortom: we halen ons hart op aan het Zomerparkfeest. Zomerparkfeest mon amour  is in het Teatro in het Julianapark op zaterdag 19 augustus (start 18.30 uur). De bezoekerscapaciteit is beperkt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten