donderdag 18 maart 2021

Vervolg op De Halte van woensdag 17 maart 2021 - Tegelen gen Venlo (2)

Fotograaf Jeu Lücker is naar aanleiding van onze eerdere blog vandaag (https://sefderkx.blogspot.com/2021/03/de-halte-xl-van-woensdag-17-maart-2021.html ) op expeditie gegaan naar het plaatsnaambord ter hoogte van buurtschap Nabben. Hoe is de situatie daar?

Zie, ook hier heeft het klein maar fijn protest tegen het verlies van het eigene gestalte gekregen:


Plaatsnaambord ter hoogte van Nabben (foto Jeu Lücker) 

Op de close up is te zien hoe de laatste poot van de letter m is weggekrast. Echter niet volledig zoals bij De Drie Kronen. Nu lijkt het alsof er een punt staat, voorafgegaan door een spatie. 

Jeu was benieuwd of ook Belfeld in de greep was van het verzet tegen Venlo. Het antwoord luidt nee. Zowel bij Nabben als bij de Twaalf Apostelen is gem. Venlo te lezen.


De foto's leveren het bewijs dat er in Belfeld geen weerstand is tegen Venlo (foto's Jeu Lücker)

Henk Janssen plaatste op Facebook een foto van het plaatsnaambord van Steyl. Ook daar verzet tegen de vermeende superioriteit van Venlo, die als misplaatst wordt ervaren.


Beeldend kunstenaar en prominent inwoner van Steyl, Sjaak Smetsers, reageerde op de foto van Henk Janssen. Hij is ervan overtuigd dat het geen inwoners van Tegelen of Steyl zijn, die de plaatsnaamborden onder handen nemen. Integendeel, het zijn Venlonaren die bij nacht en ontij naar Tegelen en Steyl zijn getogen om op deze wijze kenbaar te maken, dat beide kernen niet tot Venlo gerekend moeten worden. Een interessante theorie. Het wachten is op de onderbouwing.

We zijn ook met het programma Streetview op zoek gegaan naar plaatsnaamborden. Bij de onbewaakte overweg in Egypte is nog werk aan de winkel voor het Tegels verzet.



Reageren? Stuur Sef Derkx een e-mail: floddergats@xs4all.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten