maandag 2 augustus 2021

Fotoalbum Serzjant Paeper II

- door Sef Derkx -

Er gaat een streep door het Zomerparkfeest 2021. Wat jammer! We voelen ons zeer verbonden met het festival en zijn daarom verdrietig. Maar we kunnen teren op veel mooie herinneringen, op prachtige uren die we deelden met collega-parcaholics.

Uit ruim vier decennia Zomerparkfeest treedt vandaag één optreden naar voren. Op donderdag 3 augustus 2006, morgen vijftien jaar geleden, presenteerden we Serzjant Paeper. We zijn er in de laatste twee afleveringen van De Halte uitvoerig op ingegaan.

Als pleister op de wonde dat het Zomerparkfeest 2021 niet doorgaat en uit grote erkentelijk naar iedereen, die aan de iconische ouverture in 2006 meedeed, presenteren we een tweede Fotoalbum Serzjant Paeper. 

De foto's zijn gemaakt door de vaste Zomerparkfeest-fotograaf Leo Munten en zijn vrouw Amabile Lena. Leo is helaas overleden aan corona, Amabile was zo lief om de nog nooit gepubliceerde foto's uit te zoeken zodat we ze nu kunnen delen. Daarvoor onze grote dank.

Terug naar donderdag 3 augustus 2006. 

's Middags vond in de Spiegeltent de generale repetitie plaats. We plaatsen enkele sfeerfoto's: 




Vervolgens stond het omkleden op het programma. Ietwat onwennig poseerde men backstage voor de fotograaf:



































































































Inmiddels trok door de Venlose binnenstad een optocht met onder meer Flujas en de vrouw en joekskapel Sjingeleboem! Het Julianapark stroomde vol, een kwartier voor aanvang gingen de poorten dicht. Het miezerde een beetje:













Traditiegetrouw opent de voorzitter van het Zomerparkfeest het festival. Uit welingelichte bron weten we dat hij dit keer een peu nerveux was. Vervolgens ontvouwde zich een optreden, dat legendarisch zou worden:
















































Reageren? Stuur Sef Derkx een e-mail: floddergats@xs4all.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten