zondag 13 juni 2021

Dossier Tsen Koa Pai, alom bekend als Pienda Wullum - 1

 - door Sef Derkx - 

Kunstenaar Hans Reijnders heeft bijna het beeld af van Tsen Koa Pai, alom bekend als Pienda Wullum. Na de zomer wordt het geplaatst in de Jodenstraat. Het vervangt het eerste beeld van brons, dat in 2016 is gestolen en waarschijnlijk werd omgesmolten. Wie doet zoiets? 

In februari 2020 bezochten we de kunstenaar al in zijn atelier om de sculptuur in wording te bekijken.  

Beeld Pienda Wullum, februari 2020 (foto Sef Derkx)

Afgelopen donderdag gingen we opnieuw op visite bij de Venlonaar met Chinese wortels en zagen een Pienda Wullum, die bijna af is. Het is verbluffend om te zien hoe uit Ierse hardsteen een gestalte van een ambulante pindaverkoper meer en meer naar voren treedt. 

Beeld Pienda Wullum, 10 juni 2021 (foto Sef Derkx)

Afgelopen maanden hebben we een heus dossier Pienda Wullem aangelegd. We interviewden onder meer oud-buurtgenoten uit de huidige wijk Q4, die hem hebben gekend. 

Uit het dossier vandaag een eerste selectie. Twee artikelen uit Dagblad voor Noord-Limburg. Het eerste dateert van 24 januari 1976:



Het tweede knipsel uit het Dagblad voor Noord-Limburg dateert van 19 juli 1978. Door het aan te klikken met de muisknop, verschijnt het artikel uitvergroot in een apart scherm. Het bespaart gezoek naar de leesbril.


 
















Wordt vervolgd. Tips, suggesties? Mail Sef Derkx: floddergats@xs4all.nl.



1 opmerking: