zaterdag 9 januari 2021

Reacties op 'Aevel ' over Cowboy Gerard

 We ontvingen via Facebook een aantal interessante reacties op 'Aevel' over Gerard Verkooyen, in het caféleven van Venlo bekend als Cowboy Gerard. We publiceren ze, zodat ze niet niet vervluchtigen.

Sef Derkx 

 

Gerard Verkooyen (digitale fotobewerking Jos Deenen)

Kees Verbeek

Giddy up go, papa.


Anton Bernards

Dae zei altied beej de frietkraom: 'Dae cowboy is doeëd', wiezend op  eine gebakke vis in de vitrine .


Bert Pollux

Gooj jeugherinneringe aan um. Hae kwaam haos idder daag in ôs kefee. Weej neumde um d'n Baf. In dae tiéd krege alle vreejgezelle klante van ôs Mam met Kersmis ein kedootje: slieps en zakdeuk. Pap had ein jaor 't ideej um Gerard oét te nuuëdige veur de femiliekersaovend. Ônvergaetelik: op ein gegaeve moment haolde hae oét ziene jas de bekinde krokette en vraog Mam um dees op te werme. Op deze aovend kreeg hae van ôs elders eine nieje (raegen)jas. Wie hae ein paar daag later binnekwaam in ziéne alde jas vroog Mam wao dae 'nieje' waas. Gerard had de jas beej Bonaparte aafgegaeve aan emus dae um harder nuuëdig had. Beej ôs aan de bar zoot hae meistal naeve ein andere vreejgezel, dae weej de 'haer en truukklepper' neumde. Dae noom altiéd eine sloek beer, wachde en deej ut kosbaar vôch weer truuk in ut glaas.


Ben Engels

Bert Pollux Dien vader zag dan: 'Een Baf is Af'. Pas truùk oèt de V.S. betaalde hae lang met 20 dollar biljetten.


Arie van Opbergen

Ja Sef, ...ken hem meteen terug had n speciaal “fluitje “ als ie er genoeg op had, kwam ook veel bij de Scotch Club


Rob Loupatty

Hij kwam ook vaak in Blue Note waar Fred (met leren hoed) en Marian de scepter zwaaiden. Wanneer Cowboy Gerard binnen zat, kon je er gif op innemen dat zijn favoriete plaat, Get Ready van Rare Earth, op enig moment gedraaid werd. Tot vervelens toe want het nummer duurde maar liefst 21 minuten. Het zij hem vergeven...


Boudewijn De Ruiter

In Bona kwam hij niet veel wel in de Scotch club altijd zelfde plekje in de hoek voor het raam te kaarten hij won nooit wij zagen zijn kaarten in de raam haha


Jan Huber de Geus

Cowboy Gerard,had vaak een al aangevreten kippenpoot in de zak van zijn jasje. Daar nam hij af en toe een hap van. In de Tapperij wou hij alleen maar toepen aan de bar. In de spiegeling van het koper kon hij bij anderen zien wat voor kaarten ze hadden. Zijn bijnaam had hij te danken aan een verblijf in de VS. Een karakteristieke Venlonaar.


Herm Pollux

Amman, Amman


René van Bakel

Mooie terugblik, Cowboy Gerard ! Opmerkelijke verschijning in Bonaparte en later ook in de Saloon en Sweet Jail. Hij bestelde geen pils maar een altijd een Cowboy....


Fransz Rombouts

Jij hebt een artikel geschreven over Cowboy Gerard Verkooyen, mijn bureaugenoot bij het Stadsarchief Venlo in de periode 1971-1972. 

Ik heb aan die 'samenwerking' nog deels zeer gedetailleerde herinneringen. Zo moest ik Gerard wakker maken als zijn vlees op de kachel gaar was. Waar ik geen verstand van had,  als toen al vegetariër. Gerard woonde destijds in een pension op de Puteanusstraat, b.b.h.h. Zijn begroeting 's morgens was standaard: 'Aan banaan'.


Leo Lokkart

Wij noemden hem vroeger thuis Pokomoko. Die naam had iets te maken met een film ik meen over een bankrover.


Mattie Denkerij 

Nao ut oètgaon beej de Picardie: 'een broodje kompjoeter'...

Coenraad Vestjens
'Van de assendeej a Nederland!' 'En ik ken je wel.' Waren vaak zijn uitroepen


Reageren? Stuur Sef Derkx een e-mail: floddergats@xs4all.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten