vrijdag 21 mei 2021

Lente in kloosterdorp Steyl door de lens van Heinz Helf

 - door Sef Derkx/ foto's Heinz Helf SVD -

Hij is de bescheidenheid in eigen persoon en zal zichzelf er niet gauw voor op de borst trommelen. Toch is broeder Heinz Helf, dé fotograaf van het pittoreske Steyl. Je kunt het desgewenst ook omdraaien. Heinz Helft heeft ons met zijn foto's bewust gemaakt van de bijzondere beeldkwaliteit van het dorp. Daarvoor kan hij niet genoeg geroemd worden.

Mogen we nog een kwaliteit van hem benoemen? Hij is een buitengewoon behulpzame fotograaf, die zijn beelden graag deelt.  Wanneer ik een stukje geschreven heb over het kloosterdorp, volstaat één mail of telefoon. In de kroniek De Halte was afgelopen week de kloosterbegraafplaats van de broeders en paters van Steyl het onderwerp. Onze steun en toeverlaat Heinz Helf stuurde een schitterende serie foto's. Overuig jezelf, klik: Kloosterbegraafplaats Steyl

We kregen nog een tweede reeks toegezonden met als onderwerp de lente in Steyl. Afgelopen periode is vaak geklaagd over de lage temperaturen en de vele regen. Niks voorjaar, toch? Nou, de foto's van Heinz Helf bewijzen het tegendeel.

 















Reageren? Stuur Heinz Helf een e-mail: helf@steyl.eu.




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten