zaterdag 25 december 2021

Een maand in de Vastenavondkamp (13) - De foto's van Sef Dael

Jan Dael is nog eens door de collectie foto's gegaan die zijn vader Sef heeft gemaakt in de Vastenavondkamp in de jaren zestig en zeventig. Hij heeft ons niet alleen de scans aangeleverd, maar ook de onderschriften. Jan, van harte dank. 

De verhuizing van de Nieuwenkampstraat naar de Esdoornstraat (op de achtergrond de flats van de Meidoornstraat) ging met de fietskar van Herwonnen Levenskracht die Sef voor een dag mocht lenen. De hele inboedel werd op die manier overgebracht.  

Thuiskomst na de Eerste Communie. Opa Van Oijen staat iedereen op te wachten. Hij had de honneurs thuis waargenomen.
Al snel na de verhuizing naar de Vastenavondkamp werd het gezin uitgebreid met een hondje. Hennie laat hier Waltje  uit. 

Jan doet hier de Eerste Communie. In een stoet door het Vastenavondkamp. Opa en oma vonden dit waarschijnlijk leuker dan Jan en Sef zelf. 

Spellendag op school. Dinie doet hier haar uiterste best. Op de achtergrond de Roncallischool.


Boodschappen werden in de De Centra gedaan, de supermarkt in de Vastenavondkamp destijds. Ook dan had Sef het fototoestel bij zich. Op de foto Renée die zich de vingers erbij aflikt. 

Eenmaal verhuisd naar de Esdoornstraat werd de muur in de kamer meteen verwijderd om meer ruimte te creëren voor het acht personen tellend gezin. Dinie staat erbij te kijken. Ik vermoed dat Sef haar heeft gevraagd daar eventjes te gaan staan. 

Hinkelen op de stoep in de Vastenavondkamp. Sef was er altijd als de kippen bij om zulke momenten vast te leggen. 

Dien aan het sneeuwruimen. Sef wilde dat dan wel even vastleggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten